استفاده از نوشابهها در سراسر دنیا مرسوم است. اکثر افراد استفاده از نوشابه ها به جای نوشیدنی های دیگر را هنگام غذا ترجیح می دهند. با این حال موادی که در نوشابه استفاده میشود، شامل موارد مختلفی میشود. استفاده از اسید فسفریک در نوشابه به دلیل کارایی بالایی که دارد، مورد مصرف بسیاری از کارخانهای تولید نوشابه است. در ادامه به بررسی بیشتر این محصول و قیمت اسید فسفریک میپردازیم.
تاریخچه اسید فسفریک
اسید فسفریک توسط مردی به نام یوهان بچر در سال 1669 کشف شد. او این ماده را حین تلاش برای استخراج و جداسازی ماده فسفر کشف کرد. او خاکستر استخوان را در مخلوطی از پتاس و نمک حرارت داد که باعث شد سه ماده از مخلوط خارج شود. این مادهها فسفر، یک ماده مومی شکل به نام گلیسرول و اسید فسفریک بودند. گلیسرول و فسفر مواد آلی هستند. اما معلوم شد که فسفریک اسید یک ماده معدنی است.
ویژگیهای ماده اسید فسفریک
اسید فسفریک در دمای کمی بالاتر از دمای اتاق حدود 68 درجه فارنهایت ذوب میشود. به عنوان یک ماده جامد، اسید یک ماده کریستالی سفید رنگ بوده که تمایل زیادی به جذب رطوبت از هوا دارد. درواقع، اسید فسفریک، ممکن است به عنوان یک مایع خنک در دمای اتاق نیز وجود داشته باشد. مایع فوق سرد شده مایعی است که در دمای زیر نقطه انجماد در حالت مایع باقی میماند. به عنوان یک مایع، اسید فسفریک یک مایع بیرنگ و بیبو بوده که گاهی اوقات ویژگی آن به عنوان یک افزودنی گازدار توصیف میشود.
نقش استفاده از اسید فسفریک در نوشابه
- این ماده بیشتر در نوشابههای تیره و مشکی استفاده میشود.
- اسید فسفریک به نوشابه اضافه میشود تا طعم تند و تیزتری به آن بدهد.
- رشد کپک و باکتریها را کند میکند.
- اگر به محلول قندی اضافه نشود به سرعت باکتریها رشد و تکثیر میشوند.
- تقریبا تمام خاصیت اسیدی نوشابه از اسید فسفریک ناشی میشود.
- اسید کربنیک حاصل از محلول کربن دی اکسید تاثیری در میزان اسیدی بودن آن ندارد.
- آب میوهها و نوشیدنیها نیز ترش هستند، اما از فسفریک اسید به عنوان افزودنی طعم استفاده نمیکنند.
- این ماده باعث میشود که یونهای موجود در آب میوه به صورت فسفاتهای نامحلول ته نشین شوند.
- این نوشیدنیها از اسید سیتریک، مادهای که در لیمو و پرتقال یافت میشود، استفاده میکنند.
آیا وجود اسید فسفریک در نوشابه خطرناک است؟
اسید فسفریک خورنده است. اما درواقع غلظت اسید موجود در نوشابه کمتر از آب پرتقال یا دیگر نوشیدنیها است. فسفر به طور طبیعی در بسیاری از غذاها یافت میشود. از اسید فسفریک به عنوان طعمدهنده در غذاها و نوشیدنیها استفاده شده بنابراین بیشتر افراد در رژیم غذایی خود اسید فسفریک را دریافت میکنند.
بدن شما به فسفر نیاز دارد. اما مقدار زیاد آن در بدن خطراتی دارد و میتواند باعث ایجاد مشکلاتی شود. مطالعات نشان داده است که مصرف بیش از حد فسفر و خطرات اسید فسفریک در نوشابه میتواند شما را در معرض ابتلا به بیماری قلبی و پوکی استخوان قرار دهد.
مضرات استفاده از اسید فسفریک در نوشابه
فسفر بیش از حد میزان کلسیم بدن را کاهش داده و منجر به تحلیل رفتن استخوان میشود. همچنین توانایی بدن را در استفاده مواد معدنی دیگر مانند روی و آهن مختل خواهد کرد. تحقیقاتی برای تاثیر آن روی استخوانها انجام شد. در این تحقیقات ثابت شد افرادی که زیاد نوشابه مصرف میکنند، استفاده از اسید فسفریک در نوشابه سبب بیشتر شدن احتمال شکستن استخوانها میشود.
کلیههای شما به بدن کمک میکند تا فسفر اضافه بدن دفع شود. برخی از افراد مبتلا به بیماریهای کلیوی، ملزم هستند که میزان فسفر موجود در غذاهای خود را چک کنند. زیرا کلیههای آنها قادر به حذف مقادیر اضافه فسفر نیست.
شما میتوانید برای مشاوره و اطلاع از قیمت محصولات تماس بگیرید.
شماره تماس:02143000910
میزان اسید فسفریک مورد نیاز بدن چقدر است؟
PH این اسید 1.5 است. در این صورت چون فسفریک اسید خاصیت اسیدی دارد، بنابراین برای استفاده در مواد خوراکی، مقدار خیلی کمی از آن باید در نظر گرفته شود. مقدار توصیه شده فسفر مورد نیاز برای عملکرد طبیعی بدن مقدار 700 میلیگرم در روز است. این مقدار را به راحتی میتوانید از مواد غذایی دریافت کنید. غذاهایی که پروتئین بالایی دارند، مقدار فسفر بیشتری را در خود جای میدهند. این بدان معنی خواهد بود که اسید فسفریک اضافی از غذاها و نوشیدنیهای فرآوری شده احتمالا بیشتر از نیاز بدن خواهد بود.
شما میتوانید مقاله انواع تفاوت اتانول و متانول را مطالعه کنید.
میزان اسید فسفریک در نوشابه
از آن جایی که بیشتر افراد در رژیم روزانه خود نوشابه را جای میدهند، افزودنیهای فسفر بین 10 تا 50 درصد منبع دریافت فسفر را تشکیل میدهند. برخی از تخمینها نشان میدهد که استفاده از اسید فسفریک در نوشابه در یک قوطی نوشابه حاوی 50 تا 60 میلی گرم منبع اسید فسفریک است. برخی از آبهای طعمدار میتوانند تا 85 میلیگرم فسفر در هر بطری داشته باشند. برای اکثر بزرگسالان، مصرف فسفر در حد بالا مطمئن در نظر گرفته میشود. مصرف مقدار بیشتر میتواند اثرات منفی در سلامتی داشته باشد. برای کسانی که به نارسایی کلیه مبتلا هستند، مصرف بیش از 800 میلیگرم در روز توصیه نمیشود. اگر بیشتر از این مقدار مصرف شود میتواند باعث انباشته شدن آن در خون شود.
اندازه گیری اسید فسفریک در نوشابه
همان طور که فسفر برای بدن لازم است، مصرف بیش از حد اسید فسفریک میتواند بر سلامتی انسان تاثیرات بدی بر جای بگذارد و خطرناک باشد. به همین خاطر دانستن و اندازه میزان مصرفی آن در نوشابهها مهم است. روشهای مختلفی برای اندازهگیری میزان فسفریک اسید در نوشابهها وجود دارد. میتوانید با استفاده از تیتراسیون با سدیم هیدروکسید و PH متری میزان مصرفی آن را اندازه بگیرید. متاسفانه در تحقیقات و اندازه گیریهای انجام شده مشخص شده که در درصد بالایی از نوشابههای تولید شده میزان مصرف فسفریک اسید بالاتر از حد مجاز بوده است.
خرید اسید فسفریک
اسید فسفریک استفادههای زیادی دارد. یکی از کاربردهای آن استفاده از اسید فسفریک در نوشابه و انواع نوشیدنیها است. برای تهیه آن باید از جایی خریداری شود که مطمئن باشد و ناخالصی در آن وجود نداشته باشد. همچنین بتوان آن را در مقدار زیاد خریداری کرد تا در کارخانهها برای نوشیدنیها مورد استفاده قرار گیرد. پتروپارسان تولیدکننده اسید فسفریک در مقادیر زیاد است. بنابراین شما میتوانید از طریق تماس با ما مقدار مورد نیاز خود را سفارش دهید.
سخن پایانی
در این مقاله به استفاده از اسید فسفریک در نوشابه پرداختیم. شما میتوانید برای خرید و سفارش انواع مواد شیمیایی از طریق شرکت پتروپارسان اقدام کنید.
منبع: wikipedia
شرکت بامداد پتروپارسان
سوالات متداول
استفاده از اسید فسفریک در نوشابه به چه صورت است؟
از آن جایی که بیشتر افراد در رژیم روزانه خود نوشابه را جای میدهند، افزودنیهای فسفر بین 10 تا 50 درصد منبع دریافت فسفر را تشکیل میدهند. برخی از تخمینها نشان میدهد که استفاده از اسید فسفریک در نوشابه در یک قوطی نوشابه حاوی 50 تا 60 میلی گرم منبع اسید فسفریک است. برخی از آبهای طعمدار میتوانند تا 85 میلیگرم فسفر در هر بطری داشته باشند.
قیمت خرید و فروش اسید فسفریک به چه صورت است؟
باتوجه به کاربردهای فراوان اسید فسفریک که در صنایع گوناگون استفاده میشود، تعیین قیمت آن به عوامل مختلفی بستگی دارد. شما میتوانید با مراجعه به سایت پتروپارسان از قیمت و هزینه اسید فسفریک مطلع شوید.