وبلاگ

4 كاربرد اسید استیک در پزشکی كه از آن بی اطلاعيد

اسید استیک در پزشکی

از قدیم الایام، طبیبان برای ارائه بهترین خدمات به بیماران خود سعی کرده اند با استفاده از ترکیبات مواد شیمیایی مختلف دارو بسازند تا طیف عظیمی از نیاز های بشر را پوشش دهد. یکی از این ترکیبات شیمیایی اسید استیک است که از آن برای تولید قطره، ضد عفونی کردن و غیره استفاده می شود. درواقع یکی از موارد فروش اسید استیک همانند فروش اسید نیتریک کاربردهای پزشکی آن است.  بیایید با هم کاربرد اسید استیک در پزشکی و اطلاعات مربوط به آن را در این مقاله بررسی کنیم.

در واقع اسید استیک Acetic acid در سراسر جهان به متان کربوکسیلیک اسید مشهور است؛ اساساً مایعی زلال و بدون ‌رنگ است، بویی نسبتا زننده و توان ضعیفی دارد. شایان ذکر است این اسید ضعیف، برابر با فرمول شیمیایی CH 3 COOH می باشد که در اثر تخمیر و اکسیداسیون کربوهیدرات ‌های طبیعی تولید می‌شود. این ماده به عنوان حلال رقیق کننده در صنایع پزشکی، داروسازی، تصفیه آب و غیره در کشور های مختلف، کاربرد دارد.

علل استفاده از اسید استیک در پزشکی

یکی از مهمترین خصوصیات اسید استیک این است که از فعالیت باکتری ها و قارچ ها مانند استافیلوکوک جلوگیری می کند. در صنعت پزشکی، این ماده برای بهبود اختلالات قلبی عروقی و چاقی، برای تشخیص انواع بیماری های سرطانی و میکروبی، تعداد گلبول های خون و درمان زخم یا اسکار بعد از جراحی، تاثیر بسیار زیادی دارد. علاوه بر این، در بخش زیر به موارد بیشتری که از اسید استیک در پزشکی استفاده می شود، اشاره کرده ایم.

موثرترین محلول برای درمان سرطان معده

جالب است بدانید داروهای دارای اسید استیک در زمینه غربالگری سرطان معده، مثانه و غیره کمک زیادی به بیماران می کنند. زیرا برخی از تیم های پزشکی، ثابت کرده اند، استفاده از اسید استیک، منجر به مرگ سلول‌ های سرطانی در زمان کوتاهی می شود.

كاربرد اسید استیک در سرطان معده

شستشو و تمیز کردن ابزارهای پزشکی

از این ماده شیمیایی حیاتی برای ضد عفونی کردن، تجهیزات و ابزار های مورد استفاده در اتاق عمل و بیمارستان ها و آزمایشگاه های بالینی استفاده می شود تا از انتقال عفونت و میکروب به اندام های داخلی به مقدار قابل توجهی، جلوگیری شود.

استفاده از اسید استیک در پزشکی برای عفونت های مجرای گوش

برای درمان و جلوگیری از سوزش، التهاب، درد، عفونت مجرای میانی و داخلی گوش، اسید استیک، بهترین گزینه می باشد.

شستشو و تمیز کردن مجاری ادرار و سوند

اسید استیک در پزشکی برای پاکسازی مثانه وکلیه کاربرد زیادی دارد تا افرادی که، به هر دلیلی مجبور هستند از سوند استفاده کنند، در دراز مدت به عفونت های کلیوی و ادراری دچار نشوند.

نکات مهم در رابطه با قطره های اسید استیک

همانطور که می دانید، پزشکان برای درمان عفونت و درد گوش از قطره حاوی اسید استیک استفاده می کنند. توجه به این نکته، بسیار مهم است که بدون مشورت با متخصص گوش از چکاندن قطره اسید استیک خودداری کنید.

زیرا پزشک قبل از تجویز قطره اسید استیک، مجرای داخلی گوش شخص را بطور کامل معاینه می کند و در صورتی که مشکلات شنوایی جدی نداشته باشد، اجازه استفاده از این قطره برای آن ها مجاز می باشد. حائز اهمیت است که در برخی موارد، افراد از آسیب دیدگی پرده گوش خود خبر ندارند و از قطره اسید استیک استفاده می کنند که منجر به ناشنوا شدن آن ها می شود.

در هنگام استفاده از قطره اسید استیک در پزشکی، اگر نشانه هایی از جمله: حساسیت، التهاب، ورم کردن گوش، تنگی نفس و سرگیجه مشاهده کردید، مصرف قطره را قطع کنید و به متخصص گوش اطلاع دهید. نکته مهم دیگر این است که قطره اسید استیک برای خانم های باردار یا شیرده و کودکان مجاز نمی باشد. علاوه بر این، افرادی که مصرف یک نوبت را فراموش کردند، نیازی به مصرف مجدد آن نیست و فقط دوز فراموش شده را انجام دهند.

قطره اسید استیک

در صورتی که، دارو را کسی به طور اتفاقی بلعیده است، سریعا باید با مرکز اورژانس تماس بگیرید و از آن ها کمک بخواهید. همانطور که قبلا ذکر کردیم، این دارو فقط برای درمان موضعی گوش می باشد، از چکاندن آن در چشم، دهان و بینی یا روی لب و پوست، خودداری کنید.

عوارض جانبی استیک اسید

کاربرد اسید استیک در پزشکی مانند هر ماده شیمیایی دیگری عوارض جانبی دارد از جمله می توان به: خارش و قرمزی نواحی گوش، کهیر، تاول، ورم گلو، التهاب، بی اشتهایی، ضعف، کاهش وزن و تب اشاره کرد. هیچ عارضه جانبی دیگری، به غیر از مواردی که ذکر شد، با این قطره گوش گزارش نشده است. با این حال، اگر متوجه عوارضی بعد از استفاده از قطره گوش شدید، مصرف اسید استیک را متوقف کنید و بلافاصله به مرکز تخصصی مراجعه کنید.

علاوه بر این، تیم پزشکی در آمریکا، سال 2014 اظهار کردند، افرادی که در صنایع، همیشه در معرض این محلول هستند، باید از ماسک، دستکش پلاستیکی و لباس های مخصوص استفاده کنند. در غیر این صورت، منجر به تحریک شدن بزاق دهان، درد معده، مشکل در تنفس و ریه آن ها می‌شود.

تری اتانول آمین چیست و قیمت آن چند می باشد؟

حتی در شرایط حاد، ممکن است باعث ایجاد استفراغ شود. هنگامی که اسید استیک با پوست دست یا نواحی دیگر بدن برخورد کند باعث درد، سوختگی و زخم می شود که باید سریعا به پزشک مراجعه شود.

در واقع، این محلول یک ماده شیمیایی خورنده، محرک پوشش مخاطی و پوست محسوب می شود. وقتی مدت زمان زیادی با این حلال رقیق کننده در تماس باشید، باعث آسیب دیدگی بافت های ناحیه مورد نظر می شوید. علاوه بر این، اگر در فضایی که بخار اسید استیک در هوا پخش شده است( بیشتر از 6 ساعت) قرار بگیرید، سبب تحریک بینی، گلو و ریه می شود. ممکن است، آسیب های جبران ناپذیری به ریه ها و اندام های دیگر بدن وارد کند. بنابراین، رعایت نکات ایمنی را در هنگام استفاده از اسید استیک در پزشکی جدی بگیرید.

عوارض جانبی استیک اسید

جمع بندی

ما در این مقاله سعی کرده ایم در مورد خواص اسید استیک در پزشکی و داروسازی اشاره کنیم تا دغدغه های شما عزیزان، درباره این محلول شیمیایی برطرف شود.

بنابراین، صنایعی که برای تولید دارو و غیره، نیازمند این ماده شیمیایی حیاتی هستند، می توانند به وب سایت معتبر و مطرح ما مراجعه کنند تا کارشناسان با تجربه ما، شما عزیزان را راهنمایی کنند. حائز اهمیت است، مجموعه ما سالیان سال است که در زمینه فروش مواد و محلول های شیمیایی فعالیت دارد و توانسته است با رعایت کردن نکات ایمنی در زمینه بسته بندی و حمل اسید استیک، رضایت مشتریان را جلب کند.

منبع: drugbank

شرکت بامداد پتروپارسان

سوالات متداول

آیا اسید استیک خوراکی است؟

خیر در صورت بلعیدن این ماده به طور سهوی سریعا با اورژانس تماس بگیرید

عوارض اسید استیک چیست؟

عوارض جانبی این ماده شامل مواردی از جمله می توان به: خارش و قرمزی نواحی گوش، کهیر، تاول، ورم گلو، التهاب، بی اشتهایی، ضعف، کاهش وزن و تب اشاره کرد.

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *