سود مایع یک ترکیب معدنی با کاربردهای بسیار گسترده است. مادهای که بیشتر به نام سود سوزآور معروف است که در صنایع کاغذسازی، غذایی، شیمیایی، آرایشی و بهداشتی و … کاربرد فراوانی دارد. این ترکیب بسیار سمی است و میتواند باعث خوردگی فلزات شود. بنابراین، هنگام کار با آن، تمام استانداردها و قوانین ایمنی باید رعایت شود. از نظر خواص فیزیکی، در این بخش، لازم به ذکر است که سود مایع در هوا پخش میشود. در ادامه با انواع کاربردهای سود مایع و جزئیات فروش سود مایع بیشتر آشنا میشوید. با ما تا پایان این مقاله همراه باشید.
معرفی سود مایع | چه نوع مادهای است؟
صنعت، سود مایع را به شکل پودر سفید، بیبو و شکننده تولید میکند. سود مایع را میتوان به شکل محلولهای مختلف مانند جیوه، شیمیایی، دیافراگم و … عرضه کرد. معمولاً این مایع بیرنگ یا کمرنگی است که به طور هرمتیک در یک ظرف مقاوم در برابر قلیایی بسته شده است. از سود مایع، گرانول نیز تولید میشود که برای نیازهای فنی مختلف خدمت میکند. قلیایی سود مایع مادهای محلول در آب است که در تماس با آب، مقدار زیادی گرما آزاد میکند. محلول قلیایی سود مایع هنگام لمس شدن، کمی لغزنده است و یادآور صابون مایع است. این ماده بسیار قلیایی است که میتواند باعث خوردگی و سوختگی شیمیایی شود. میتوان آن را در انواع مختلف جامد یافت، از جمله پولک، کریستال یا تراشه.
اهمیت استفاده از سود مایع
یکی از مهمترین کاربردهایی که میتوان از سود مایع برای آن استفاده کرد، سودمندی آن در به دست آوردن آلومینیوم از بوکسیت با استفاده از فرآیند بایر و همچنین استفاده از این ترکیب در تهیه زیتون و برخی از انواع آن است. برای پاک کردن رنگهای قدیمی از مبلمان و به عنوان پاککننده سنتی رنگ روغن استفاده میشود. همچنین میتوان آن را در محصولات رایجی مانند پاک کنندههای تخلیه و پاک کنندههای فر یافت کرد.
از جمله موادی که میتوان با سود مایع ساخت رنگ و فرآوردههای نفتی، مداد رنگی، صابون، برخی از انواع مواد منفجره، کاغذ، وجود آنها را میتوان در فرآیندهایی مانند شستشو و سفید کردن، پوشش اکسیدی، فرآوری پارچههای پنبهای، استخراج الکترولیتی و … مشاهده کرد. اهمیت استفاده از انواع کاربردهای سود مایع به اینجا ختم نمیشود.
هنگامی که سود مایع در دمای اتاق است، میتوان آن را به عنوان یک جامد کریستالی هیگروسکوپیک در نظر گرفت. به این معنی که توانایی جذب رطوبتی را دارد که ممکن است در هوا باشد، این هیدروکسید ثابت میکند که بسیار خورنده است. هنگامی که سود مایع در آب حل میشود یا با اسید خنثی میشود، میتواند دماهای بالایی ایجاد کند که میتواند مواد قابل احتراق را مشتعل کند. این ترکیب در طول فرآیند تولید، ایجاد میشود و رایجترین شکل استفاده آن در حالت جامد و گاهی در محلولهایی با 50 درصد آب است.
شما میتوانید مقاله خطرات آب اکسیژنه صنعتی را مطالعه کنید.
انواع کاربردهای سود مایع
انواع کاربردهای سود مایع بیشمار هستند که در بخشهای بعدی ذکر خواهیم کرد. سود مایع که به عنوان سود سوزآور نیز شناخته میشود، کاربردهای زیادی دارد. این ماده که برای تمیز کردن موثر است، اغلب جزء اصلی پاک کنندههای لوله تخلیه و چربیزدایی فر و گاز است. هنگامی که با یک محلول مخلوط میشود، بخش مهمی از صابون سرد است که با روغنهای موجود واکنش میدهد و تحت فرآیند صابونسازی قرار میگیرد. سود مایع همچنین در محصولات دارویی مختلف و برای تولید پیلهای سوختی در صنعت انرژی استفاده میشود. در صنایع آب و غذا به ترتیب کاربردهای مختلفی از جمله تصفیه و تصفیه آب پیدا میکند. همچنین سود مایع را در صنایع نساجی و در پردازش چوب و کاغذ استفاده میکنند. انواع کاربردهای سود مایع در صنعت بیشمار میباشد. کاربردهای سود مایع را میتوان به شرح زیر تقسیمبندی کرد:
کاربرد اول سود مایع | صنعت آرایشی
صنعت آرایشی و بهداشتی قلیایی سوزاننده اغلب به ترکیب لوازم آرایشی در نظر گرفته شده برای مراقبت از پوست و مو برای صابونها، شامپوها، کرمها و … اضافه میشود. همچنین میتواند به عنوان جزئی از محصولات با هدف از بین بردن لایههای کراتینه شده از پوست، از بین بردن زگیل و پاپیلومها عمل کند.
کاربرد دوم سود مایع | تولید مواد شیمیایی خانگی و صنعتی
این ماده را میتوان در مواد شوینده یافت، جایی که به صابونسازی چربیها کمک میکند و به عنوان یک امولسیفایر عمل میکند. با کمک محصولات مبتنی بر آن که تا دمای 50-60 درجه سانتیگراد گرم میشوند، محصولات عمدتاً فولاد ضد زنگ را از گریس و سایر آلایندههای روغنی تمیز میکنند. آنها همچنین محل را ضدعفونی میکنند، زیرا ماده سوزآور اجزای موجود در هوا را که برای انسان مضر است خنثی میکند. آنها با مشارکت آن (به شکل گرانول یا ژل) و انسداد را از لولهها (انسداد جدا میشود و به راحتی از لولهها عبور میکند) و همچنین کثیفی را از قالبهای لاستیک، کاشی، لعاب و سطوح دیگر حذف میکنند.
کاربرد سوم سود مایع | شیمی
یکی دیگر از کاربردهای سود مایع در شیمی میباشد. سود مایع برای خنثی کردن اسیدها و اکسیدهای اسیدی استفاده میشود. همچنین نقش یک کاتالیزور را در تعدادی از فرآیندهای شیمیایی ایفا میکند. واکنشها در تیتراسیون، اچ کردن آلومینیوم و در ساخت فلزات خالص نقش دارد. پالایش نفت مشارکت در تولید نفت و تولید سوخت بیودیزل. کاتالیزور NaOH به روغن نباتی و الکل اضافه میشود، در نتیجه اتر بسیار قابل اشتعال میشود، که توسط یک عدد قابل توجهی تامین میشود.
کاربرد چهارم سود مایع | صنعت خمیر و کاغذ
در جداسازی سلولز، تولید محصولات کاغذ و مقوا، فیبر مصنوعی و تخته فیبر نقش دارد.
کاربرد پنجم سود مایع | صنعت نساجی
در فرآیند حذف پرزهای کوچک از پشم و پنبه شرکت میکند. اگر الیاف با قلیایی سوزاننده احیا شوند و سپس شسته شوند، بادوامتر و ابریشمیتر میشوند.
کاربرد ششم سود مایع | دفاع مدنی
وظایف کاستیک تصفیه هوای بازدم شده از دی اکسید کربن، گاززدایی و خنثی کردن مواد سمی، به عنوان مثال، سارین در تنفس مجدد است.
کاربرد هفتم سود مایع | عکاسی
یکی دیگر از کاربردهای سود مایع که تعجبآور است در هنر عکاسی میباشد. سرعت توسعه تصاویر را افزایش میدهد. در پردازش با سرعت بالا مواد عکاسی استفاده میشود.
خرید و فروش سود مایع
جهت کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با خریدوفروش سود مایع با مشاوران تخصصی ما تماس بگیرید تا راهنماییهای جامع و کامل را در این رابطه در اختیار شما قرار دهند.
شما میتوانید برای مشاوره و اطلاع از قیمت محصولات تماس بگیرید.
شماره تماس: 02143000910
جمعبندی
در این مقاله تمامی نکات مربوط به انواع کاربردهای سود مایع توضیح داده شد. شما میتوانید برای خرید و تهیه محصولات و مواد شیمیایی از طریق سایت پترو پارسان اقدام کنید. همچنین میتوانید از کارشناسان مربوطه، مشاوره بگیرید.
منبع: wikipedia
شرکت بامداد پتروپارسان
سوالات متداول
انواع کاربردهای سود مایع چیست؟
از جمله انواع کاربردهای سود مایع میتوان به استفاده از آن در صنعت آرایشی، مصرف خانگی، صنعتی و … اشاره کرد.
قیمت خرید و فروش سود مایع به چه صورت است؟
با توجه به کاربردهای فراوان سود مایع که در صنایع گوناگون استفاده میشود، تعیین قیمت آن به عوامل مختلفی بستگی دارد. شما میتوانید با مراجعه به سایت پتروپارسان از قیمت و هزینه سود مایع مطلع شوید.