وبلاگ

بررسی مقایسه سود پرک و سود مایع

بررسی و مقایسه سود پرک و سود مایع

سود مایع با نام علمی هیدروکسید سدیم با فرمول شیمیایی NaOH یک ترکیب صنعتی رایج است. این ترکیب شیمیایی دارای خواص مختلفی است که باعث شده در فرآیندهای مختلف و در صنایع، فروش سود مایع مورد استفاده قرار گیرد. علاوه بر سود مایع، سود پرک هست که هیدروکسید سدیم جامد می باشد. در ادامه به بررسی مقایسه سود پرک و سود مایع می پردازیم.

 

معرفی سود پرک

معرفی سود پرک

پیش از آن که به مقایسه سود پرک و سود مایع بپردازیم، باید به معرفی هر یک از آن ها بپردازیم. سود پرک با نام های رایج کاستیک سودا و سود سوزآور جامد به رنگ سفید و به صورت جامد، بی بو و شبیه پرک های سفید است. حالت محلول در آب این سود، بسیار خورنده بوده و محصولات جانبی نامطلوب مانند دی اکسید کربن یا سایر کربنات ها را در فرآیندهای شیمیایی تولید نمی کند. فرمول شیمیایی این ماده NaOH است. این ماده می تواند دی اکسید کربن و رطوبت هوا را با سرعت زیادی جذب کرده و حالت چسبندگی پیدا کند. سود پراک به دلیل داشتن ویژگی هایی مانند: خاصیت سفید کنندگی، حلالیت در آب، واکنش پذیری بسیار بالا و قدرت قلیایی بالا که شامل: صنایع نفت و گاز و پتروشیمی، صنایع تولید کاغذ و خمیر کاغذ، صنایع نساجی، مواد غذایی و صنایع کشاورزی، صنایع رنگ و رزین، صنایع چربی زدایی و … .

مشخصات سود پرک به چه صورت است؟

  • هیدروکسید سدیم در بین مصرف کنندگان آن با نام های زیادی مانند سود سوزآور، سود جامد، سود Caustic soda، سود پرک شناخته می شود.
  • نام تجاری این ماده سود سوزآور می باشد.
  • از ترکیب سه عنصر سدیم، اکسیژن و هیدروژن به وجود می آید و خاصیت قلیایی دارد.
  • خلوص سود حاصل از استخراج معدن 98 درصد می باشد.
  • وزن مولکولی سود پراک 40.01 گرم است.
  • نقطه ذوب خاکستر سودا در محلول های 50 درصد (و احتمالاً کمتر) 12 درجه سانتی گراد و برای سود پرک های 73-70 درصد، 62 درجه سانتی گراد می باشد.
  • نقطه جوش این ماده شیمیایی 140 درجه سانتیگراد برای محلول 50 درصد تعیین شده است.
  • چگالی نسبی این محصول در محلول های 50 درصد 1/53 و در محلول های 70-73 درصد 15/5 می باشد.
  • حلالیت سود پرک در آب 109 گرم در 100 میلی لیتر در دمای 20 درجه سانتیگراد است. همچنین این ماده در موادی مانند اتانول، متانول و گلیسرول حل می شود.
  • فشار بخار جوش شیرین برای محلول 50 درصد یک و نیم میلی متر جیوه در دمای 20 درجه سانتیگراد است.
  • و در نهایت باید گفت که برای سود پرک PH = 12 (0.05% محلول)، 13 (0.5% محلول)، 14 (5% محلول) تعیین شده است.

شما می توانید مقاله کاربرد آب اکسیژنه در صنایع غذایی را مطالعه کنید.

 

معرفی سود مایع

معرفی سود مایع

پیش از آن که به مقایسه سود پرک و سود مایع بپردازیم، باید به معرفی هر یک از آن ها بپردازیم. سود مایع با نام علمی هیدروکسید سدیم با فرمول شیمیایی NaOH یک ترکیب صنعتی رایج بوده و با دو غلظت 50 و 31 درصد در بازار موجود است. این ترکیب به عنوان سود سوزآور مایع یا کاستیک مایع نیز معرفی شده است. سود سوزآور  مایع سفید روشن و شفاف می باشد و بو ندارد. به راحتی در آب حل می شود و به نسبت مساوی در اتانول، متانول و گلیسیرین نیز حل می شود. این ترکیب شیمیایی دارای خواص مختلفی است که باعث شده در فرآیندهای مختلف در صنایع مورد استفاده قرار گیرد. سود سوزآور  مایع معمولاً پایدار می باشد و با حرارت دادن ناپایدار می شود. سود سوزآور ماده ای بسیار واکنش پذیر است، بنابراین این ماده به سرعت دی اکسید کربن هوا را جذب کرده و با آن ترکیب می شود. این ترکیب در تماس با پوست باعث خوردگی می شود و برای جلوگیری از خورندگی، هنگام استفاده از آن باید اطلاعات ایمنی (MSDS) را در نظر بگیرید.

مشخصات سود مایع به چه صورت است؟

در مقایسه سود پرک و سود مایع باید اشاره کرد که به عنوان مهمترین خصوصیات و خواص فیزیکی و شیمیایی مایع سود سوزآور، حلالیت، نقطه جوش یا نقطه انجماد آن را می توان نام برد. این مایع در آب محلول است و به طور مساوی در الکل هایی مانند اتانول و متانول حل می شود. ترکیب سود سوزآور مایع در دمای 145 درجه سانتیگراد می جوشد. همچنین نقطه انجماد این ماده 4.4 درجه سانتیگراد است. این محلول قلیایی با بسیاری از ترکیبات و فلزات واکنش شیمیایی می دهد. واکنش هیدروکسید سدیم با آلومینیوم منجر به تولید هیدروکسید آلومینیوم می شود. این ماده رطوبت و به سرعت دی اکسید کربن موجود در هوا را جذب کند. این ماده خورنده بوده و می تواند بافت چربی روی پوست را حل کند. ویژگی های ذکر شده در این بخش در مورد سود مایع 50 درصدی که در صنعت تولید می شود نیز صادق می باشد.

 

مقایسه سود پرک و سود مایع

  • تفاوت و مقایسه سود پرک و سود مایع در خصوصیات فیزیکی این دو است و اساساً هیچ تفاوت شیمیایی ندارند و یک ماده هستند. سود مایع از نظر ظاهری محلولی شفاف و بدون بو است و در صورت تماس با پوست خاصیت خورندگی دارد. سود مایع را نباید به مدت طولانی در معرض هوا قرار داد زیرا تمایل زیادی به جذب دی اکسید کربن از هوا و تغییر ماهیت شیمیایی آن دارد.
  • اما مزیت پراک یک جامد سفید و ورقه مانند می باشد که به راحتی در کیسه بسته بندی می شود. سودا پرک به سرعت و با حجم زیاد در آب حل می شود و به نوشابه مایع تبدیل می شود. به دلیل خشک بودن این محصول در صورت تماس با پوست عوارض کمتری دارد.
  •  بسیاری از مصرف کنندگان از سود مایع در فرآیندهای تولید و کاربردهای خود استفاده می کنند زیرا قیمت آن بسیار کمتر از سود پرک است. با توجه به اینکه سود سوزآور به صورت مایع تولید می شود، برای خشک کردن آن نیاز به هزینه انرژی، حمل و نقل و همچنین کیسه و بسته بندی می باشد. بنابراین، قیمت سود مایع 50 درصد ارزان تر از سود پرک 98 درصد خواهد بود.
  •  حداکثر خلوص تولید سود مایع 50 درصد بوده که به این معنی است که نیمی از حجم آن آب می باشد. البته انواع دیگری نیز با خلوص 30 درصد وجود دارد. اما به دلیل از دست دادن آب، سود پرک را می توان تا خلوص 99 درصد تولید کرد.
  • در مقایسه سود پرک و سود مایع باید گفت که سود مایع در تانکرهای شیمیایی حمل و در مخازن فولادی ذخیره می شود. همچنین در بشکه های 220 لیتری قابل نگهداری است. اما بسته بندی استاندارد سود پراک در تمامی کشورهای دنیا بسته بندی در کیسه های 25 کیلوگرمی می باشد.

 

خرید سود پرک و سود مایع

شما می توانید برای خرید سود پرک عمده و سود مایع از طریق شرکت های خوب و قابل اعتماد که محصولات را با کیفیت ارائه کند، تهیه کنید. شرکت پترو پارسان یکی از شرکت های مطمئم و قابل اعتمادی است که شما برای تهیه مواد شیمیایی از این طریق می توانید اقدام کنید.

 

شما می‌توانید برای مشاوره و اطلاع از قیمت محصولات تماس بگیرید.

شماره تماس: 02143000910

 

جمع‌بندی

در این مطلب در مورد بررسی و مقایسه سود پرک و سود مایع اطلاعاتی در اختیارتان قرار دادیم. تفاوت و مقایسه سود پرک و سود مایع در خصوصیات فیزیکی این دو است و اساساً هیچ تفاوت شیمیایی ندارند و یک ماده هستند. سود مایع از نظر ظاهری محلولی شفاف و بدون بو است و در صورت تماس با پوست خاصیت خورندگی دارد. سود مایع را نباید به مدت طولانی در معرض هوا قرار داد زیرا تمایل زیادی به جذب دی اکسید کربن از هوا و تغییر ماهیت شیمیایی آن دارد.

منبع: wikipedia

شرکت بامداد پتروپارسان

 

سوالات متداول

مقایسه سود پرک و سود مایع به چه صورت است؟

تفاوت و مقایسه سود پرک و سود مایع در خصوصیات فیزیکی این دو است و اساساً هیچ تفاوت شیمیایی ندارند و یک ماده هستند. سود مایع از نظر ظاهری محلولی شفاف و بدون بو است و در صورت تماس با پوست خاصیت خورندگی دارد. سود مایع را نباید به مدت طولانی در معرض هوا قرار داد زیرا تمایل زیادی به جذب دی اکسید کربن از هوا و تغییر ماهیت شیمیایی آن دارد.

قیمت خرید سود پرک عمده و سود مایع به چه صورت است؟

با توجه به کاربردهای فراوان سود پرک و مایع که در صنایع گوناگون استفاده می‌شود، تعیین قیمت آن به عوامل مختلفی بستگی دارد. شما می‌توانید با مراجعه به سایت پتروپارسان از قیمت و هزینه خرید و فروش این دو مطلع شوید.

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۲ رای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *