وبلاگ

طریقه شمع سازی و 4 ماده شیمیایی کاربردی در آن

مواد شيميايی شمع

در طول تاریخ از فرآیند شمع سازی برای تولید نور و روشنایی استفاده می شد، اما امروزه با رشد فناوری و پیشرفت علم در زمینه تولید برق، روشنایی از طریق برق و بوسیله لامپ ها تامین می شود. امروزه از شمع ها برای زیبایی، بوی خوب، و دکور استفاده می شود. در این مطلب قصد داریم تا شما را با شمع سازی و مواد شیمیایی به کار برده شده در تولید شمع، بیشتر آشنا کنیم. پس با ما همراه باشید.

کاربرد سود پرک در شمع سازی

سود پرک (Stearic Acid) یکی از موادی است که در صنعت شمع سازی استفاده می شود. این ماده به شمع‌ ها پایداری ساختار و مقاومت بیشتر در برابر حرارت و اکسیداسیون می‌ بخشد. استفاده از سود پرک به دلیل داشتن ویژگی‌ هایی مانند مقاومت در برابر حرارت بالا، افزایش نقطه ذوب، بهبود قابلیت ساخت و خوش‌ شکل بودن شمع، بسیار رایج است. برای خرید سود پرک عمده می توانيد از طريق پتروپارسان اقدام كنيد.

در واقع سود پرک به عنوان یک افزودنی به کار می رود که هدف آن اصلاح و بهبود خصوصیات ظاهری و عملکردی شمع می باشد. با اضافه کردن سود پرک به مواد تشکیل دهنده شمع، می‌توان در کنترل کیفیت، سختی شمع، افزایش دوام و طول عمر آن‌ها کمک کرد. همچنین، سود پرک می‌تواند میزان قابلیت سوختن شمع را نیز افزایش دهد. این ماده به‌ صورت پودری به تولید می رسد و از پوست مغزهای برخی از گیاهان به ‌دست می ‌آید.

کاربرد اصلی سود پرک در شمع‌ سازی، کنترل آویزان شدن فتیله درون شمع است. هنگامی که فتیله درون شمع سوخته شده و احتمال دارد در قسمتی از شمع آویزان شود و یا به دلیل حرکت باد، تغییر مکان دهد، با استفاده از سود پرک، فتیله درون شمع ثابت می ‌ماند و این موضوع باعث بهبود کیفیت شمع و افزایش طول عمر آن می‌شود.

علاوه بر این، سود پرک باعث ایجاد پوشش محافظتی بر روی شمع می‌ شود که باعث کاهش حالت آبشاری شمع، بهبود ظاهر و قابلیت اشتعال آن می‌شود. در نتیجه، استفاده از سود پرک در شمع‌ سازی بهبود قابل توجهی در کیفیت و عمر شمع‌ ها به همراه دارد.

شمع‌ سازی

پلیمر پرک در شمع سازی چیست؟

پلیمر پرک (Polymer Clay) یک نوع ماده ‌چسبنده و الاستیک است که در شمع‌ سازی به‌ عنوان یکی از مواد رایج برای ساخت فتیله استفاده می ‌شود. این ماده در اصل از ترکیب چندین نوع پلیمر مختلف تشکیل شده است. استفاده از پلیمر پرک در ساخت فتیله، باعث می‌شود که فتیله بسیار قوی و الاستیک باشد و به ‌راحتی پیچیده نشود. همچنین، پلیمر پرک باعث می‌شود که فرآیند سوختن فتیله‌ ها به صورت آهسته انجام شود و از ایجاد آلاینده‌ های هوایی جلوگیری شود.

 همچنین، این ماده باعث ایجاد شعله ‌ی استوارتر و پایدارتر در شمع می‌شود. پلیمر پرک نرم و لطیف است و قابل شکل ‌دهی است. به‌علاوه، پس از خشک شدن و سخت شدن، بسیار مقاوم و پایدار می‌شود. به همین دلیل، این ماده در صنعت شمع‌ سازی برای ساخت فتیله ‌های الاستیک، بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد.

کاربرد بوراکس در شمع سازی

بوراکس (Borax) یک ماده شیمیایی است که در صنعت شمع‌ سازی به ‌عنوان یک ماده‌ پایدار کننده استفاده می‌شود. این ماده به ‌عنوان یک نوع سولفات استفاده می‌ شود و به ‌راحتی در آب حل می‌شود. کاربرد اصلی بوراکس در شمع ‌سازی، کنترل رفتار شعله در شمع است. با اضافه کردن کمی بوراکس به مخلوط شمع، شعله شمع به صورتی کنترل‌ شده و پایدار تر ایجاد می‌شود.

همچنین، این ماده باعث کاهش حالت آبشاری شمع و افزایش ثبات شمع در برابر گرما و رطوبت می‌شود. با اضافه کردن بوراکس به مخلوط شمع، پایداری شمع به ‌صورت چشمگیری افزایش می‌ یابد و شمع در برابر تغییرات دما و رطوبت مقاوم ‌تر می‌شود. در نتیجه، بوراکس به ‌عنوان یک ماده پایدار کننده و کنترل ‌کننده شعله در شمع‌ سازی استفاده می ‌شود که بهبود قابل توجهی در کیفیت و عمر شمع ‌ها به همراه دارد.

مواد شيميايی شمع

کاربرد اسید استئاریک در شمع سازی

اسید استئاریک (Stearic Acid) یکی دیگر از مواد پایدار کننده و سفت‌ کننده شمع است که در صنعت شمع‌ سازی به‌طور گسترده از آن استفاده می ‌شود. این ماده به‌طور طبیعی در گیاهان و حیوانات یافت می‌شود و می‌توان آن را به‌صورت مصنوعی نیز تهیه کرد. اسید استئاریک با ترکیب با مواد پایه شمعی مانند پارافین، استیرین، بی‌استر و… باعث افزایش دوام، پایداری و سفتی شمع می‌شود. همچنین، این ماده به عنوان یک ماده پایدار کننده شعله در شمع‌ ها عمل می‌کند و کنترل شعله در شمع ‌هایی که با این ماده ساخته می‌شوند، بهبود می‌یابد.

اسید استئاریک به‌ عنوان یک عامل رنگ ‌دهنده نیز در شمع‌ سازی استفاده می‌ شود. با اضافه کردن این ماده به مخلوط شمع، رنگ شمع به رنگ سفید نزدیک‌ تر می‌شود و به شمع‌ ها یک ظاهر شفاف و زیبا می‌بخشد. در نتیجه، اسید استئاریک به‌عنوان یک ماده پایدار کننده، سفت ‌کننده، کنترل ‌کننده شعله و رنگ‌ دهنده در صنعت شمع ‌سازی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وسایل مورد نیاز برای شمع سازی

مواد اولیه شمع ‌ها عمدتا از طبیعت گرفته می‌ شوند. این مواد شامل موم زنبور عسل، موم نباتی، روغن‌ های گیاهی، عطرها، رنگدانه‌ها و فتیله‌ها است.

موم زنبور عسل

موم یکی از اصلی ‌ترین مواد تشکیل ‌دهنده شمع‌ ها است که از طریق آن بسیاری از شمع‌ های رایج تهیه می‌شوند.

موم نباتی

موم نباتی از گیاهان مختلف بدست می‌ آید، مانند موم جوجوبا، موم کارناوبا، موم پالم و موم کنجدی از جمله مواد نباتی هستند که در صنعت شمع‌ سازی مورد استفاده قرار می ‌گیرند.

روغن‌های گیاهی

به‌طور معمول از روغن‌ هایی مانند روغن نارگیل، سویا، کنجد و زیتون برای ایجاد شمع ‌های گیاهی استفاده می‌شود.

عطرها و رنگ‌ها

در تولید برخی از شمع ‌ها از عطرها و رنگدانه‌ ها برای تزئین و ایجاد بوی خوب استفاده می‌کنند.

فتیله‌ها

فتیله ‌ها معمولا از پنبه، چوب یا جنس ‌های مشابه ساخته می شوند و برای روشنایی شمع استفاده می‌شوند. همچنین، در بعضی از شمع ‌ها ممکن است از مواد دیگری مانند پارافین استفاده شود که با توجه به نوع شمع، می‌تواند متفاوت باشد.

نتیجه گیری

در این مطلب به بررسی مفهوم شمع سازی در صنعت و مواد شیمیایی به کار برده شده در این فرآیند، پرداختیم. استفاده از سود پرک در شمع‌ سازی بهبود قابل توجهی در کیفیت و عمر شمع‌ ها به همراه دارد. این ماده به شمع ‌ها پایداری ساختاری و مقاومت بیشتر در برابر حرارت و اکسیداسیون می ‌بخشد.

شما می توانید برای خرید سود پرک به شرکت بامداد پتروپارسان مراجعه کنید که با بیش از 10سال سابقه پیشرو در زمینه تولید و بازرگانی مواد شیمیایی و محصولات پتروشیمی، محصولاتی با کیفیت بالا را به شما عرضه می کند. شرکت بامداد پتروپارسان در توزیع مواد اولیه صنایع رنگ، رزین، تینر، مواد اولیه صنایع شوینده، بهداشتی مواد اولیه گل حفاری و مواد شیمیایی محصولات پتروشیمی خدمات ارائه می دهد.

منبع: chemistryislife

پتروپارسان

سوالات متداول

هدف استفاده از سود پرک در فرآیند شمع سازی چیست؟

هدف از انجام این فرآیند بهبود کیفیت شمع و افزایش طول عمر آن است.

برای خرید سود پرک به کجا مراجعه کنیم؟

شما می توانید برای خرید سود پرک و همچنین مواد شیمیایی دیگر به شرکت بامداد پتروپارسان مراجعه کنید.

کاربرد های دیگر سود پرک چیست؟

سود پرک به عنوان واکنش دهنده در تولید حلال ها، الیاف مصنوعی, سفید کننده، جوهر، رنگ و… کاربرد دارد.

 

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۲ رای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *