فنول یک ترکیب آروماتیک آلی با ساختار حلقهای به فرمول شیمیایی C6H5OH و متعلق به خانواده الکلهای نوع سوم است. امروزه از مشتقات نفتی برای تولید این ماده استفاده میشود. از قدیم از این ماده برای ضدعفونی استفاده میشد. از فنل برای تولید رزینهای فنلی و ساخت نایلون و سایر مواد سنتزی استفاده میشود. همچنین از فنول برای از بین بردن باکتریها و قارچهای لجن استفاده میشود.
یک علت دیگر فروش فنول برای تولید انواع دهانشویهها و داروهای گلو درد میباشد. فنول دارای کاربردهای بسیار متنوع و گوناگونی میباشد. از این ترکیب کاربردی، به عنوان ماده اولیه در صنایع استفاده میشود. در ادامه بیشتر با این ماده شیمیایی و انواع کاربردهای فنول و ویژگیهای آن آشنا میشویم. پس در ادامه با ما همراه باشید.
معرفی فنول | فنل چیست؟
فنول یک ماده شیمیایی متشکل از بلورهای سفید رنگ است. دمای ذوب این ماده 42 میباشد. انحلال پذیری این ماده در آب بالا میباشد. این ماده، یک ترکیب بسیار با اهمیت در صنایع تولیدی است و از آن برای تولید انواع مواد و ترکیبات استفاده میشود. این ماده به نامهای تجاری دیگر از قبیل فنیک اسید، بنزنول، کربولیک اسید و هیدروکسی بنزن نیز شناخته میشود.
انواع ویژگیهای فنول
فنل به صورت سنتزی و طبیعی قابل تولید میباشد. فنل دارای بوی شیرین و تند و کاملا قابل تشخیص میباشد. تنوع انواع کاربردهای فنول این ماده را به یک ماده اولیه مهم در صنایع کلیدی تبدیل کرده است. ساختار شیمیایی فنول به میزان زیادی شبیه ساختار الکلها میباشد. هر دو ترکیب دارای پیوند هیدروژنی هستند، ولی پیوندهای هیدروژنی فنل قویتر است.
به همین دلیل به میزان بیشتری در آب حل میشود و نقطه جوش بالاتری دارد. فنل از نظر شکل ظاهری، به صورت مایع بیرنگ یا جامد سفید رنگ وجود دارد. میتوان این ماده را در دمای اتاق نگهداری کرد. قدرت اسیدی فنلها کم بوده و از آن به عنوان گندزدا استفاده میشود. در ادامه توضیح مختصری درباره فنولها، خطرات فنول و کاربردهای آن ارائه میشود.
اهمیت استفاده از فنول
به دلیل استفاده گسترده از فنول به عنوان ماده اولیه در بسیاری از صنایع، این ماده به عنوان یک ماده شیمیایی ارزشمند و با اهمیت شناخته میشود. از فنل برای تولید مواد شوینده، تولید دارو، نایلون، مواد افزودنی به بنزین، انواع رنگها، پلی اورتان، انواع علفکشها، نرمکنندهها، روانکنندهها و قارچکشها و … استفاده میشود. همچنین از این ترکیب، در زمینه زیست شناسی مولکولی و در صنایع آرایشی و بهداشتی استفاده میشود. در ادامه توضیحات بیشتری درباره انواع کاربردهای فنل ارائه میشود.
شما میتوانید مقاله انواع کاربردهای اسید استیک را مطالعه کنید.
8 کاربرد از انواع کاربردهای فنول
همانطور که گفته شد، فنل دارای کاربردهای بسیار زیادی در زمینههای مختلف صنعتی میباشد. از فنل در غلظت پایین، به عنوان ماده ضد عفونیکننده جهت تولید مواد پاککننده خانگی و تولید دهانشویه استفاده میشود. در گذشته از فنل به عنوان ماده ضد عفونیکننده در زمان انجام جراحی استفاده میشود. این ماده علاوهبر کاربردهای بسیار زیاد، معایبی هم دارد. به عنوان بخشی از خطرات فنول میتوان به کاهش وزن، تحریک بینی، چشم، گلو، پوست، سیستم عصبی و … در صورت قرار گرفتن در معرض این ماده اشاره کرد. در ادامه به برخی از انواع کاربردهای فنول اشاره میشود.
اولین کاربرد فنول | استفاده از فنل در صنایع داروسازی
از فنل برای تولید انواع مسکنهای خوراکی، ماده نگهدارنده واکسن، تولید اسپری و داروهای گلودرد، آسپرین و تولید داروهای ضدانقباض عضله و … استفاده میشود.
دومین کاربرد فنول | کاربرد فنل در صنایع تولید پلاستیک
تقریباً از دو سوم کل فنل تولید شده در سراسر جهان، در صنایع تولید پلاستیک استفاده میشود. امروزه، زندگی بدون پلاستیک قابل تصور نیست و برای تولید بسیاری از وسایل اطراف ما از پلاستیک و مشتقات آن استفاده شده است.
سومین کاربرد فنول | کاربرد فنل در صنعت پلیمر
واکنش فنل با استون موجب تولید بیسفنول A میشود. از این ماده به طور گسترده در صنایع پلیمری و برای سنتز رزینهای مختلف اپوکسی و پلی کربناتها استفاده میشود.
چهارمین کاربرد فنول | کاربرد فنول برای تولید رزین
یکی از انواع کاربردهای فنول در تولید رزین است. از واکنش پلیمریزاسیون فنل با فرمالدئید برای تولید تجاری رزینهای فنلی استفاده میشود. رزین حاصله به عنوان رزین فنل فرمالدئید شناخته میشوند و با نام تجاری بیک لایت به بازار عرضه میشود.
پنجمین کاربرد فنول | کاربرد فنول در زیست شناسی ملکولی
از فنل برای استخراج بیو مولکولها استفاده میشود. در زیست شناسی مولکولی، از فنل برای استخراج اسیدهای نوکلئیک از نمونههای بافتی استفاده میشود.
ششمین کاربرد فنول | کاربرد فنول در صنایع ارایشی- بهداشتی
یکی از کاربردهای فنول، استفاده در صنایع آرایشی و بهداشتی و برای ساخت کرمهای ضد آفتاب، کرمهای روشنکننده پوست و رنگ مو است.
هفتمین کاربرد فنول | کاربرد فنول برای تولید انواع علف کش ها
از این ماده برای تولید انواع علفکشها از جمله علفکشهای فنوکسی استفاده میشود.
هشتمین کاربرد فنول | کاربرد فنول در پزشکی
یکی دیگر از انواع کاربردهای فنول، استفاده از این ترکیب برای تولید مواد ضد عفونیکننده و گندزدا و تهیه مواد بیهوشکننده میباشد.
برای خرید فنول صنعتی با تضمین اصالت محصول و ضمانت بهترین قیمت فنول با شرکت بامدادپتروپارسان تماس بگیرید.
شما میتوانید برای مشاوره و اطلاع از قیمت محصولات تماس بگیرید.
شماره تماس: 02143000910
خرید و فروش فنول
فنول در انواع و حجمهای مختلف در بازار وجود دارد. محصول تجاری آن و فروش فنول به صورت مایع خرید و فروش میشود. این ترکیب، یک ماده سمی و قابل اشتعال است. از همین رو، نگهداری و بستهبندی و انبارداری آن اهمیت بسیار زیادی دارد. ضرورت دارد که این محصول، در جای خنک و خشک و دارای تهویه مناسب و به دور از مواد اکسیدکننده نگهداری شود.
شرکت بامدادپتروپارسان دارای سالها سابقه درخشان در زمینه تولید و خرید و فروش مواد شیمیایی و محصولات پتروشیمی مورد نیاز صنایع است. همکاران ما در این شرکت آماده ارائه خدمات و مشاوره به شما هستند. برای دریافت مشاوره رایگان و استعلام قیمت با همکاران ما تماس بگیرید.
فنول را از کجا تهیه کنیم؟
اگر قصد خرید فنول را دارید، برای خرید فنول با بهترین قیمت و کیفیت و تضمین اصالت با ما تماس بگیرید. شرکت بامدادپتروپارسان، دارای سالها سابقه در زمینه تولید و بازرگانی مواد شیمیایی و محصولات پتروشیمی مورد نیاز صنایع در سطح ایران و جهان است. میتوانید برای خرید محصول مورد نیاز خود با بهترین کیفیت و با مناسبترین قیمت با ما تماس بگیرید. مشاوران با تجربه ما، برای خرید محصول با کیفیت و خلوص بالا آماده خدمترسانی به شما هستند.
سخن پایانی
در این مقاله به انواع کاربردهای فنول پرداختیم. شما میتوانید برای خرید و سفارش انواع مواد شیمیایی از طریق شرکت پتروپارسان اقدام کنید.
منبع: wikipedia
شرکت بامداد پتروپارسان
سوالات متداول
انواع کاربردهای فنول به چه صورت است؟
از جمله کاربردهای فنول میتوان به استفاده از آن در صنعت داروسازی، تولید پلاستیک، پلیمر و … اشاره کرد.
قیمت خرید و فروش فنول به چه صورت است؟
باتوجه به کاربردهای فراوان فنول که در صنایع گوناگون استفاده میشود، تعیین قیمت آن به عوامل مختلفی بستگی دارد. شما میتوانید با مراجعه به سایت پتروپارسان از قیمت و هزینه فنول مطلع شوید.