وبلاگ

بررسی انواع روش تولید سود مایع

بررسی انواع روش تولید سود مایع

سود مایع بویی ندارد. روش تولید سود مایع می‌­تواند برای شما چالش‌برانگیز باشد. سود مایع از کریستال­‌های سفید جامد ساخته شده است که آب را از هوا جذب می­‌کند. سود مایع سوزآور است. این ماده می‌­تواند به کارگرانی که با آن در تماس هستند، آسیب برساند. میزان آسیب به میزان، مدت و فعالیت بستگی دارد. می­‌تواند چشم­‌ها، پوست و غشای داخلی را بسوزاند و باعث ریزش موی موقت شود.

تولیدکنندگان ممکن است از فروش سود مایع برای تولید صابون، ابریشم مصنوعی، کاغذ، محصولاتی که منفجر می‌شوند، رنگ‌ها و فرآورده‌های نفتی استفاده کنند. سایر کارهایی که ممکن است از سود مایع استفاده شود شامل پردازش پارچه پنبه‌­ای، تمیز کردن و پردازش فلز، پوشش اکسیدی، آبکاری الکتریکی و استخراج الکترولیتی است. اغلب در زهکشی­‌های تجاری و پاک‌کننده‌های فر وجود دارد. در ادامه بیشتر با جزئیات روش تولید سود مایع و کاربرد آن آشنا می‌­شوید.

 

معرفی سود مایع به همراه ویژگی‌ها

معرفی سود مایع

سود مایع که به آن سود سوزآور یا لیمو نیز می­‌گویند، یک ماده شیمیایی ساخته شده به شدت خورنده است. سود مایع به ویژه برای توانایی آن در تغییر شیمیایی چربی­‌ها در فرآیندی به نام صابون‌سازی مفید است. در صنعت به عنوان یک معرف شیمیایی، برای ساخت صابون و در پخت‌وپز برای درمان برخی از غذاها استفاده می‌شود. سود مایع معمولاً به شکل خالص به صورت گلوله­‌های سفید یا محلول آب فروخته می‌­شود. روش تولید سود مایع برای برخی‌ها ممکن است پیچیده باشد.

اولین ویژگی ماده سود مایع

سود مایع یک جامد کریستالی سفید رنگ بدون بو است که رطوبت هوا را جذب می­‌کند. این یک ماده مصنوعی است. هنگامی که در آب حل می­‌شود یا با اسید خنثی می‌­شود. مقادیر قابل توجهی گرما آزاد می­‌کند که ممکن است برای احتراق مواد قابل‌احتراق کافی باشد. سود مایع بسیار خورنده است.

دومین ویژگی ماده سود مایع

سود مایع معمولاً به صورت جامد یا رقیق شده در محلول 50 درصد استفاده می‌­شود. این ماده شیمیایی برای تولید صابون، ابریشم مصنوعی، کاغذ، مواد منفجره، مواد رنگ‌زا و فرآورده‌های نفتی استفاده می­‌شود. روش تولید سود مایع به علت مهم بودن این ماده بسیار حساس است.

سومین ویژگی ماده سود مایع

همچنین در پردازش پارچه پنبه‌­ای، شستشو و سفید کردن، تمیز کردن و پردازش فلز، پوشش اکسید، آبکاری و استخراج الکترولیتی استفاده می­‌شود. معمولاً در پاک‌کننده‌های تجاری زهکشی اجاق‌گاز یافت می­‌شود. با توجه به FDA، سود مایع به عنوان یک ماده غذایی مستقیم شناخته می‌­شود که به عنوان یک عامل کنترل‌کننده pH عمل می­‌کند و از دستورالعمل‌­های تولید خوبی پیروی می‌­کند.

چهارمین ویژگی ماده سود مایع

جالب توجه است که سود مایع برای استفاده از آن در درمان بیماری پریون (همان‌طور که در بیماری جنون گاوی و کورو رخ می‌­دهد) مورد مطالعه قرار گرفته است. نشان داده شده است که استفاده از این ترکیب به طور مؤثر سطوح پریون را درروش غیرفعال سازی آزمایشگاهی کاهش می­‌دهد. روش تولید سود مایع را در بخش‌­های بعدی ذکر خواهیم کرد.

 

ساختار سود مایع به چه صورت است؟

ساختار سود مایع شامل یک یون سدیم با بار مثبت و یک یون هیدروکسید با بار منفی است. بنابراین، فرمول سود مایع NaOH است. روش تولید سود مایع می­‌تواند به شما کمک کند تا به راحتی این ماده را به دست آورید. یک الکترون از پوسته خارجی سدیم به طور کامل به سمت اکسیژن موجود در مولکول هیدروکسید منتقل می‌­شود. بار مثبت سدیم به دلیل تعداد پروتون­‌ها از الکترون‌ها بیشتر است. اکسیژن در گروه هیدروکسید با دریافت یک الکترون به لایه ظرفیتی خود بار منفی پیدا می‌کند و بار کل ساختار هیدروکسید سدیم را صفر می­‌کند. اهمیت تولید این ماده خاص به شرح زیر می­‌باشد.

 

اهمیت تولید سود مایع

سود مایع یک ماده شیمیایی معدنی است که اغلب به صورت جامد سفید در دمای محیط وجود دارد. این ماده شیمیایی شامل یون‌های مثبت سدیم  و یون‌های منفی هیدروکسید OH است. NaOH فرمول هیدروکسید سدیم است. همچنین اغلب برای تهیه چندین کالا از جمله روزنامه، صابون و پاک‌کننده‌ها، خمیرکاغذ، مهمات، تخلیه مایعات، پاک‌کننده‌های اجاق‌گاز و غیره استفاده می­‌شود. گاهی اوقات به آن سود سوزآور یا Iye نیز می­‌گویند.

انواع کاربردهای سود مایع

انواع کاربردهای سود مایع

کاربرد اول | استفاده  از سود مایع در داروها و پزشکی

سود مایع در تولید طیف وسیعی از داروها، ازجمله آسپرین، یک ضد انعقاد که می­‌تواند به جلوگیری از لخته شدن خون کمک کند و داروهایی که کلسترول را کاهش می­‌دهد، استفاده می‌­شود.

کاربرد دوم | انرژی حاصل از سود مایع

روش تولید سود مایع می­‌تواند به دانشمندان کمک کند تا بتوانند انرژی باورنکردنی را تولید نمایند. سود مایع برای تولید پیل­‌های سوختی در صنعت انرژی استفاده می­‌شود. سلول‌های سوختی مشابه باتری‌ها عمل می‌کنند تا انرژی پایدار و مؤثر برای مصارف مختلف مانند حمل‌ونقل، جابجایی مواد و مصارف ژنراتورهای ثابت و اضطراری ایجاد کنند. در آسیاب­‌های بادی از اپوکسی­‌های ساخته شده با سود مایع استفاده می­‌شود.

کاربرد سوم | استفاده از  سود مایع برای تصفیه فاضلاب

سود مایع در تصفیه‌خانه‌های آب شهری برای کاهش اسیدیته آب و کمک به حذف فلزات مضر استفاده می‌­شود. عامل ضدعفونی‌کننده آب هیپوکلریت سدیم نیز با استفاده از سود مایع ساخته می­شود.

کاربرد چهارم | تولید مواد غذایی با استفاده از سود مایع

روش تولید سود مایع می­‌تواند تولید مواد غذایی را هم رشد دهد. سود مایع در صنایع غذایی برای اهداف مختلفی ازجمله نگهداری مواد غذایی مانند زیتون استفاده می‌­شود. سود مایع برای حل کردن پوست گوجه‌فرنگی آماده شده، فلفل و میوه­‌ها و سبزیجات برای نگهداری استفاده می‌­شود. همچنین جزء تثبیت‌کننده‌های مواد غذایی است که از تشکیل کپک و باکتری در غذا جلوگیری می‌­کند.

شما می‌توانید مقاله انواع کاربردهای سود مایع را مطالعه کنید.

 

انواع روش تولید سود مایع

انواع روش تولید سود مایع

انواع روش تولید سود مایع وجود دارد که به شرح زیر می‌­باشد:

روش جیوه­‌ای تولید پولک مایع

یکی از روش­‌های قدیمی و سنتی که در تولید سود مایع استفاده می‌­شود، روش جیوه است. این روش در تمامی کشورهای پیشرفته و اکثر کشورهای جهان سوم به دلیل تولید حجم بسیار بالای جیوه و اثرات مضر زیست‌محیطی منسوخ شده است و به عنوان یکی از مضرترین و خطرناک­ترین فرآیندها در سراسر جهان شناخته می­‌شود.

روش دیافراگمی تولید پولک مایع

این روش تولید سود مایع یکی از فرآیندهای نیمه مدرن در تولید این ترکیب شیمیایی در سراسر جهان است. در این روش نمک تولید شده در طی واکنش الکترولیز آب و نمک توسط دیافراگم جدا شده و با استفاده از مراحل بعدی خلوص سود سوزآور افزایش می­‌یابد.

روش غشایی و تولید فلیک مایع

یکی از روش‌­های مدرن و پرطرفدار تولید سود مایع، در کارخانه‌­های معتبر جهانی و برندهای معروف این ترکیب شیمیایی، روش غشایی می‌­باشد.

خرید و فروش سود مایع

در بخش‌­های قبلی در رابطه با انواع روش تولید سود مایع اطلاعاتی را به دست آوردید. شما می­‌توانید برای خرید این ماده و مشاوره رایگان با شماره تلفن‌های ذکر شده تماس بگیرید و از قیمت این ماده مطلع شوید.

 

شما می‌توانید برای مشاوره و اطلاع از قیمت محصولات تماس بگیرید.

شماره تماس: 02143000910

 

جمع‌بندی

در این مقاله تمامی نکات مربوط به انواع روش تولید سود مایع توضیح داده شد. شما می‌توانید برای خرید و تهیه محصولات و مواد شیمیایی از طریق سایت پترو پارسان اقدام کنید. همچنین می‌توانید از کارشناسان مربوطه، مشاوره بگیرید.

منبع: wikipedia

شرکت بامداد پتروپارسان

سوالات متداول

انواع روش تولید سود مایع چیست؟

از جمله انواع روش تولید سود مایع می‌توان به روش‌های جیوه‌ای، دیافراگمی، غشایی و … اشاره کرد.

قیمت خرید و فروش سود مایع به چه صورت است؟

با توجه به کاربردهای فراوان سود مایع که در صنایع گوناگون استفاده می‌شود، تعیین قیمت آن به عوامل مختلفی بستگی دارد. شما می‌توانید با مراجعه به سایت پتروپارسان از قیمت و هزینه سود مایع مطلع شوید.

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۲ رای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *