سود پرک همچنین به عنوان لیمو یا سود سوزآور شناخته میشود، همچنین یک پایه فلزی سوزاننده است. روش تولید سود پرک میتواند بسیار پیچیده باشد. خرید سود پرک عمده به طور گسترده در بسیاری از صنایع، عمدتاً به عنوان یک پایه شیمیایی قوی در ساخت خمیر و کاغذ، منسوجات، آب آشامیدنی و مواد شوینده استفاده میشود. تولید جهانی در سال 1998 حدود 45 میلیون تن بود. سود پرک همچنین رایجترین پایه مورد استفاده در آزمایشگاههای شیمیایی است که میتواند تعداد زیادی کاتیون را آزمایش کند. تجزیه و تحلیل غیر آلی کیفی و همچنین برای تهیه محیطهای قلیایی برای برخی واکنشهایی که به آن نیاز دارند. سود پرک به آرامی با شیشه واکنش میدهد و سیلیکات سدیم را تشکیل میدهد. بنابراین اتصالات شیشهای و شیرهای متوقف کننده در معرض NaOH تمایل به یخ زدن دارند. در ادامه در رابطه روش تولید سود پرک بحث میکنیم.
معرفی سود پرک
ذخایر بزرگی از سود پرک (سنگ نمک) در بسیاری از نقاط جهان یافت میشود. این رسوبات تقریباً کلرید سدیم خالص هستند و غالباً چندین صد متری (برخی تا 3000 متر عمق دارند) با درزهایی به ضخامت 30 متر تا 500 متر عمق دارند. آنها از دریاهای به دام افتاده در دوره تریاس، 200 میلیون سال پیش، تبخیر شدند. به عنوان مثال، در اروپا، دریاها ذخایری را تولید کردند که از چشایر، لنکشایر، استافوردشایر و کلیولند در بریتانیا تا لهستان امتداد دارند. آنها همچنین در سراسر ایالات متحده، به ویژه در لوئیزیانا و تگزاس یافت میشوند. تصور میشود که تقاضای جهانی برای نمک حدود 350 میلیون تن در سال است. روش تولید سود پرک تحت تاثیر مواد میتواند متفاوت باشد.
بررسی ویژگیهای سود پرک
سود پرک به عنوان ماده خام در تعدادی از صنایع از جمله صنایع شیمیایی، خودروسازی، تصفیه آب و غذا و نوشیدنی استفاده میشود. با توجه به در دسترس بودن و مقرون به صرفه بودن آن نسبت به جایگزینهای آن، به عنوان یکی از ترکیبات شیمیایی ترجیحی مورد استفاده برای کنترل اسیدیته و حذف فلزات سنگین از آب در نظر گرفته میشود. سود پرک همچنین در تولید کاغذ استفاده میشود که در آن به حل کردن ترکیبات ناخواسته موجود در خمیر چوب کمک میکند. به طور مشابه، به جدا کردن جوهر از الیاف کاغذ در طول فرآیند بازیافت کاغذ کمک میکند. در بخشهای بعدی به فرآیند روش تولید سود پرک میپردازیم.
شما میتوانید مقاله استفاده از تری اتانول آمین برای پوست را مطالعه کنید.
اهمیت تولید سود پرک
سود پرک یک ترکیب سمی معدنی است که به طور گسترده در ساخت محصولات مختلف روزانه برای مصارف صنعتی و خانگی استفاده میشود.
خواص اساسی سود پرک
نام ترکیب معدنی از خواص فیزیکی و شیمیایی سود پرک گرفته شده است که در تماس با سطوح مختلف از جمله پوست، کاغذ، منسوجات و سایر مواد آلی بسیار خورنده است. در زمینههای فنی، این ماده را سود سوزآور نیز مینامند که استفاده از آن به حوزه زندگی، صنعت گسترش مییابد.
خواص فیزیکی سود پرک
روش تولید سود پرک از نظر خواص فیزیکی بسیار میتواند مفید باشد. با توجه به خواص فیزیکی خود یک معرف جامد سفید رنگ است که در دمای بالاتر از 322 درجه ذوب میشود. با رطوبت سنجی قوی مشخص میشود. هنگام تعامل با هوا، به دلیل جذب فعال بخارآب، گسترش مییابد. هنگام تعامل با آب، حل میشود و به دلیل تشکیل هیدرات، گرما آزاد میشود.
خواص شیمیایی هیدروکسید سدیم
هنگام تعامل با هوا، هیدراتهایی از ترکیبات مختلف را تشکیل میدهد که با گرم شدن، شروع به تجزیه میکنند. این ماده در ترکیب با محلولها به خوبی تجزیه میشود و خواص قلیایی را از خود نشان میدهد.
به راحتی با برخی از مواد از جمله موارد زیر، تجزیه میشود:
- اسیدها
- اکسیدها و هیدروکسیدهای اسیدی و آمفوتریک
- هالوژنها
انواع روش تولید سود پرک
انواع روش تولید سود پرک چندین روش دارد که متداولترین آنها به شرح زیر میباشد:
تولید سود پرک با روند لوویگ
فرآیند لوویگ برای تهیه سود پرک به تشکیل فرات سدیم (Na 2 Fe 2 O 4 ) بستگی دارد که سپس با آب تجزیه میشود. مشروبات الکلی سودا با اکسید آهن مخلوط میشوند و جرم آن تا خشک شدن تبخیر میشود و در حرارت قرمز روشن معمولاً در یک کوره گردان کلسینه میشود. با کلسینه کردن، واکنشی بین کربنات سدیم و اکسید آهن ایجاد میشود، دیاکسید کربن خارج میشود و فرات سدیم در کوره باقی میماند. توده با آب سرد شسته میشود تا تمام مواد محلول از بین برود. این روش تولید سود پرک بسیار بر پایه اصول میباشد.
سپس با دمای 90 آب کنید C از فرات سدیم عبور میکند، که توسط آن تجزیه میشود، سود پرک تشکیل میشود، و اکسید آهن بازسازی میشود. آخرین به فرآیند کلسینه بازگردانده میشود. اکسید آهن مورد استفاده یک سنگآهن طبیعی، بسیار تمیز و عاری از سیلیس یا ناخالصیهای دیگر است که با کلسینه کردن یک هیدروکسید آهن رسوب داده شده به خوبی با این فرآیند سازگار نیست، زیرا باعث میشود که یک محصول به سختی مایع شود.
تولید سود پرک با روش کارمایکل
یکی دیگر از روش تولید سود پرک روش کارمایکل میباشد. در دستگاه کارمایکل از دیافراگم آزبست آغشته به سیمان پرتلند استفاده میشود. دیافراگم به صورت افقی بر روی کاتد در پایین سلول قرار دارد. بالای آن یک زنگ برای جمع آوری هیدروژن منتشر شده است. روی آند یک توری از میلههای مسی پوشیده شده با لاستیک سخت قرار دارد که از طریق آن نقاط پلاتین به داخل آب نمک فرو میروند. این آند در بالای سلول معلق است و کلر آزاد شده تنها به صورت لحظهای با مایع در تماس است.
محلول نمک به داخل سلول در بالا، در جریان سریع قطرات وارد میشود در حالی که مخلوط سود سوزآور و نمک به طور مداوم از پایین جریان مییابد. عرضه آب نمک به قدری تنظیم میشود که ماده سوزآور تشکیل شده در کاتد قبل از اینکه زمان انتشار در مایع داشته باشد، خارج میشود. محلول استخراج شده از سلول حاوی حدود 20 درصد سود سوزآور است. حدود 75 درصد نمک تجزیه میشود. واکنش در دمای حدود 80 درجه سانتیگراد در بالای سلول نزدیک آند انجام میشود، در حالی که ناحیه اطراف کاتد تا حد امکان خنک نگه داشته میشود. روش تولید سود پرک در این دو روش بسیار میتواند به شما کمک نماید.
خرید و فروش سود پرک
خرید سود پرک عمده در سر تا سر فروشگاههای کشور در جریان میباشد. قیمت این مواد در فروشگاهها چندان تفاوتی با یکدیگر ندارند، اما برای اطمینان بیشتر برای اصالت مواد با مشاوران ما در تماس باشید تا در رابطه با قیمت و جزئیات خرید و فروش سود پرک بیشتر آشنا شوید.
شما میتوانید برای مشاوره و اطلاع از قیمت محصولات تماس بگیرید.
شماره تماس: 02143000910
جمعبندی
در این مقاله تمامی نکات مربوط به انواع روش تولید سود پرک توضیح داده شد. شما میتوانید برای خرید و تهیه محصولات و مواد شیمیایی از طریق سایت پترو پارسان اقدام کنید. همچنین میتوانید از کارشناسان مربوطه، مشاوره بگیرید.
منبع: wikipedia
شرکت بامداد پتروپارسان
سوالات متداول
روشهای تولید سود پرک عمده به چه صورت است؟
برای تولید سود پرک عمده میتوان به دو روش لوویگ و کارمایل اشاره کرد.
قیمت خرید و فروش سود پرک عمده به چه صورت است؟
با توجه به کاربردهای فراوان سود پرک عمده که در صنایع گوناگون استفاده میشود، تعیین قیمت آن به عوامل مختلفی بستگی دارد. شما میتوانید با مراجعه به سایت پتروپارسان از قیمت و هزینه سود پرک عمده مطلع شوید.