وبلاگ

بررسی کاربرد ها و عوارض اسید استیک

بررسی کاربرد ها و عوارض اسید استیک

اسید استیک که تحت عنوان اسید اتانوئیک نیز شناخته می‌شود، از جمله ترکیب‌های آلی است. این مایع کاملا بدون رنگ بوده و با فرمول شیمیایی CH3COOH نشان داده می‌شود. لازم به ذکر است این ترکیب آلی با نام‌ جوهر سرکه نیز خوانده می‌شود. طعم این ماده ترش بوده و بوی تندی دارد. امروزه صنایع زیادی نسبت به خرید این ماده اقدام می‌کنند؛ زیرا کاربرد اسید استیک بیشتر از آن چیزی است که می‌توانید تصور کنید. اگر به دنبال خرید این مایع هستید، قبل از هر چیزی باید اطلاعاتی در رابطه با قیمت، کاربرد ها و عوارض اسید استیک و شرکت‌های تولیدکننده به دست بیاورید. هر چیزی که به دنبال آن هستید، در این مقاله گنجانده شده است. همراه ما باشید.

در صورت نياز به خرید اسید استیک كليك كنيد.

بررسی مشخصات اسید استیک

قبل از اینکه به بررسی جامع اسید استیک بپردازیم، می‌توانید با مشخصات کلی آن در جدول زیر آشنا شوید:

 

آشنایی با روش‌های تولید اسید استیک

آشنایی با روش‌های تولید اسید استیک

در مبحث کاربرد ها و عوارض اسید استیک باید بدانیم که تولید آن، با روش‌های مختلفی انجام می‌شود. به طور کلی این روش‌ها به دو دسته صنعتی و تخمیر باکتریایی تقسیم می‌شوند. دسته صنعتی دارای زیرمجموعه‌های متفاوت دیگری است که از جمله مهم‌ترین آن‌ها می‌توانیم به کربونیلاسیون متانول اشاره کنیم؛ به گونه‌ای که امروزه 75 درصد از اسید اتانوئیک با این روش تولید می‌شود. در کل روش‌های تولید شامل موارد زیر هستند:

روش اول تولید | واکنش کربونیلاسیون متانول

همانطور که اشاره کردیم بیشترین میزان اسید اتانوئیک با این روش تولید می‌شود. برای انجام شدن این فرایند نیاز است متانول و مونوکسید کربن با یکدیگر وارد واکنش شوند.

روش دوم تولید | اکسیداسیون استالدئید

 دومین روش پراهمیت، مربوط به اکسیداسیون استالدئید می‌شود. برای انجام این روش نیاز است کاتالیزور فلزی مورد استفاده قرار گیرد. کبالت و کروم نمونه‌ای از این موارد به شمار می‌روند. از جمله شرایطی که باید پابرجا باشند، می‌توانیم دمای 150 درجه سانتی‌گراد و فشار 55 اتمسفر را نام ببریم.

روش سوم تولید | تخمیر اکسیداتیو

 اگر باکتری‌های مرتبط با اسید اتانوئیک از جنس استوباکتر باشند، در آن صورت می‌توانند این ماده را به فرم سرکه تبدیل کنند. از آنجایی که اکسیژن کافی در این فرایند وجود دارد، باکتری‌ها این قابلیت را دارند با کمک انواع مواد غذایی الکلی دست به تولید سرکه بزنند. از مواد غذایی مورد استفاده می‌توانیم سیب، غلات تخمیرشده، مالت، برنج و سیب‌زمینی را نام ببریم.

 

کاربردهای اسید استیک در صنعت

یکی از مهم‌ترین مواردی که باید بدانید این است کاربرد ها و عوارض اسید استیک در صنعت چیست؟ به طور کلی این ماده دارای کاربردهای متنوع زیادی است که از جمله آن‌ها می‌توانیم موارد زیر را نام ببریم:

کاربرد اول | تولید انواع ترکیبات شیمیایی

در واقع از اسید اتانوئیک به عنوان یک معرف تولید انواع ترکیبات شیمیایی نیز یاد می‌شود. از این ماده برای تولید ترکیبات شیمیایی همچون وینیل استات، ترفتالیک، اتانوئیک انیدرید، استرهای اتانوئات و… بهره برده می‌شود.

کاربرد دوم | خالص‌سازی

این ماده در خالص‌سازی ترکیبات آلی نیز نقش مهم و پررنگی دارد. در واقع این ماده یک حلال بوده و برای کریستاله شدن کاربرد پیدا کرده است.

کاربرد سوم | استفاده در پزشکی

اسید استیک در پزشکی نیز استفاده‌های فراوانی دارد. از آن به عنوان یک ضدعفونی‌کننده در برابر انواع باکتری‌ها بهره برده می‌شود. این ماده بی‌رنگ به منظور درمان عفونت گوش خارجی نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. از خاصیت دارویی آن در غربالگری سرطان رحم نیز نمی‌توان چشم‌پوشی کرد. کاربردهای پزشکی این ماده آنقدر زیاد هستند که سازمان بهداشت جهانی، آن را در لیست داروهای ضروری خود جای داده است.

کاربرد چهارم | افزودنی مواد غذایی

اسید اتانوئیک به صنعت مواد غذایی نیز نفوذ پیدا کرده است. نقش این ماده در صنعت غذایی مکمل و طعم‌دهنده است. برای طعم دادن به انواع ترشی‌ها، سبزیجات خام، ادویه‌ها، سوپ، محصولات گوشتی، سبزیجات، سس و سایر محصولات غذایی می‌توان از اسید اتانوئیک بهره برد. لازم به ذکر است برای تنظیم کردن PH مواد غذایی نیز استفاده از این اسید ضرورت دارد. همین موضوع باعث خواهد شد تا بتواند تاثیر خود را بر روی کیفیت میکروبیولوژی، شرایط پخت، طعم و در نهایت ماهیت هر کدام اعمال کند.

کاربرد پنجم | صنعت رنگرزی

یکی از مهم‌ترین کاربردها و عوارض اسید استیک در صنایع مرتبط با رنگرزی است. برای اینکه بتوان محیط قلیایی حمام را خنثی کرد، باید از اسید اتانوئیک بهره برد. این مورد زمانی ضرورت زیادی خواهد داشت که فرایند شستشو پشم با مواد قلیایی که سوزآور هستند، صورت گرفته باشد. همچنین برای اینکه بتوان آب‌های سنگین را سبک کرد، استفاده از اسید اتانوئیک ضرورت دارد. استفاده از اسید اتانوئیک باعث رقیق‌تر شدن رنگ‌ها شده و به آن‌ها جلا و شفافیت فوق‌العاده‌ای می‌بخشد. مزایای استفاده از اسید اتانوئیک در صنعت رنگرزی تنها به همین موارد ختم نشده و شامل گزینه‌های دیگری نیز می‌شوند؛ از جمله:

  • هیچگونه آسیبی را به الیاف نمی‌رساند.
  • باعث ثابت ماندن PH در حمام رنگرزی خواهد شد.
  • به هیچ عنوان از خود رسوب تولید نمی‌کند.
  • می‌تواند رنگ را جذب کند و باعث بهبود برخی از خواص جانبی آن شود.
  • همچنین هیچگونه اثری را بر روی محصولات رنگ‌شده نمی‌گذارد.

 

دیگر کاربردهای اسید استیک در یک نگاه

کاربرد ها و عوارض اسید استیک تنها به موارد گفته شده ختم نمی‌شود و گزینه‌های دیگری را نیز به خود اختصاص داده است؛ از جمله:

  • می‌توان از آن به منظور تولید انواع جوهر و رنگ بهره برد.
  • در فرمولاسیون ساخت عطر نیز کاربردهای فراوانی دارد.
  • در صنعت کشاورزی به منظور از بین بردن علف‌های هرز و مخرب، استفاده از اسید اتانوئیک پیشنهاد می‌شود.
  • در تولید تجاری کافور مصنوعی نقش دارد.
  • اسید اتانوئیک در فرایند چاپ، تولید محصولات ضد یخ، تصفیه آب، ساخت چسب چوب، درزگیر و محصولات ساختمانی چوب مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  • در تولید لباس به عنوان فیبر استفاده خواهد شد.
  • همچنین به عنوان یک مانع رطوبتی در بسته‌بندی و بطری‌سازی استفاده می‌شود.
  • برای اینکه بتوان در صنعت زنبورداری شانه یا پوکه‌های عسل را استریل و ضد عفونی کرد، می‌توان از اسید اتانوئیک نهایت بهره را برد.

 

عوارض اسید استیک چیست؟

عوارض اسید استیک

اسید استیک در کنار تمام کاربردهایی که به خود اختصاص داده، ممکن است یک سری از عوارض را نیز با خود به همراه داشته باشد. این ماده توانایی اثر گذاشتن بر روی سلامت انسان را دارد. تنها زمانی می‌توانید کاربردها و عوارض اسید استیک را مشاهده کنید که با آن در تماس باشید. این تماس نیز به شکل‌های گوناگون رخ خواهد داد. از این روش‌ها می‌توانیم به تنفس، بلعیدن یا تماس پوستی اشاره داشته باشیم. همچنین شدت مسمومیت نیز به میزان و مدت زمان تماس بستگی دارد. به عنوان مثال در صورتی که مقادیر زیادی از اسید اتانوئیک را تنفس کنید، چشم‌ها، بینی و گلو تحریک شده و به صورت مکرر سرفه خواهید کرد. از دیگر عوارض می‌توانیم درد قفسه سینه، سردرد، تب و گیجی را نام ببریم. همچنین بلع غلظت‌های بالای این ماده اثراتی همچون درد معده و استفراغ خونی را به همراه خواهد داشت.

 

شرایط نگهداری اسید استیک

از دیگر موارد پراهمیتی که در این مقاله باید به بررسی آن بپردازیم، نحوه نگهداری از اسید اتانوئیک و جلوگیری از عوارض اسید استیک است.

  • این ماده باید در انبارهایی که سیستم تهویه قوی دارند، نگهداری شود.
  • این ماده به هیچ عنوان نباید در مجاورت منابع تولید گرما و احتراق قرار بگیرد. در اطراف انبار نباید به هیچ عنوان سیگار کشید؛ زیرا کوچکترین اشتباه می‌تواند بزرگترین صدمات را به همراه داشته باشد.
  • همچنین درب ظرف‌های اسید اتانوئیک باید محکم بسته شود.
  • هیچگونه ماده ناسازگاری نباید با اسید اتانوئیک ترکیب شود. توجه به دمای ذخیره‌سازی نیز بسیار حائز اهمیت است. به عنوان مثال بهترین دما برای این کار دمای 15 الی 25 درجه سانتی‌گراد است. لازم به ذکر است شرکت‌هایی که در زمینه فروش اسید استیک فعال هستند، باید شرایط نگهداری را به خوبی رعایت کنند.

 

قیمت اسید استیک

صنایعی که به دنبال خرید اسید استیک هستند، در ابتدا باید با قیمت آن آشنا شوند. به طور کلی عوامل متعددی می‌توانند تاثیرگذاری خود را بر روی قیمت اسید استیک اعمال کنند. شرکت تولیدکننده و میزان غلظت از جمله این مولفه‌ها هستند. در کل این ماده به شکل‌های گوناگون بسته‌بندی می‌شود که شامل تانکر، مخزن و آزمایشگاهی هستند. همچنین حجم‌های مختلفی از این ماده در بسته‌بندی‌های متفاوتی به فروش می‌رسند که شامل سه گزینه زیر هستند:

  • 30 تا 35 کیلوگرمی
  • 60 تا 65 کیلوگرمی
  • 1000 کیلوگرمی

همچنین در قیمت نهایی این ماده روش حمل‌ونقل نیز تاثیر می‌گذارد. به عنوان مثال قیمت حمل‌ونقل بشکه‌ای با نوع فله‌ای تفاوت دارد؛ از این رو خریدار قبل از اینکه فرایند خرید اسید استیک را نهایی کند، باید تمامی مولفه‌های تاثیرگذار بر روی قیمت را مورد شناسایی قرار دهد. در کل اسید استیک تولید کننده خوبی باید داشته باشد تا بتواند کاربردهای مورد انتظار را در بهترین شکل ممکن به انجام برساند.

 

شما می‌توانید برای مشاوره و اطلاع از قیمت محصولات تماس بگیرید.

شماره تماس: 02143000910

 

خرید و فروش اسید استیک

شرکت بامدادپتروپارسان مفتخراست با به کارگیری کارشناسان مجرب و متخصص، قیمت آمونیاک صنعتی را در کوتاه ترین زمان ممکن به تولیدکنندگان محترم ارائه نماید و همچنین قصد دارد با مشاوره رایگان، شما عزیزان را در این راه همراهی کند.

 

سخن آخر

اسید استیک یکی از ترکیب‌های آلی بی‌رنگ به حساب می‌آید که با نام‌های دیگری همچون اسید اتانوئیک و جوهر سرکه نیز شناخته شده است. این ماده در صنایع گوناگون کاربردهای متنوعی داشته که در این مطلب سعی کردیم مهم‌ترین کاربرد ها و عوارض اسید استیک را با شما به اشتراک بگذاریم. این ماده در کنار تمام کاربردهایی که دارد، ممکن است عوارض گوناگونی را از خود نشان دهد. در صورتی که از تماس با این ماده خودداری کنید، از عوارض آن نیز در امان خواهید ماند. شرکت‌های تولیدکننده اسید اتانوئیک باید به شرایط نگهداری و حمل‌ آن نهایت توجه را داشته باشند. قیمت این محصول بر اساس پارامترهای مختلفی تعیین می‌شود که دو مورد از مهم‌ترین آن‌ها شامل غلظت و شرکت ارائه‌دهنده هستند.

منبع: wikipedia

شرکت بامداد پترو پارسان

سوالات متداول

کاربرد های اسید استیک چیست؟

از اسید استیک در تولید انواع ترکیبات شیمیایی، خالص سازی، صنعت پزشکی، افزودنی های مواد غذایی، صنعت رنگرزی و … استفاده می‌شود.

قیمت اسید استیک به چه صورت است؟

باتوجه به کاربردهای فراوان اسید استیک که در صنایع گوناگون استفاده می‌شود، تعیین قیمت آن به عوامل مختلفی بستگی دارد. شما می‌توانید با مراجعه به سایت پتروپارسان از قیمت و هزینه اسید استیک مطلع شوید.

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۴.۵ از ۵
از مجموع ۲ رای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *