وبلاگ

آموزش تعیین درصد خلوص سود مایع

یکی از محصولات شیمیایی که در آزمایشگاه ها و کارخانجات مورد استفاده قرار می گیرد، سود مایع نام دارد. سود مایع یک نوع ماده بسیار قوی محسوب می ‌شود. سود مایع می تواند خورندگی بالایی داشته باشد و حتی بافت بدن انسان را تحت تاثیر خود قرار دهد و آسیب های جبران ناپذیری را به آن وارد کند. معمولاً سود های مایع در غلظت های ۵ تا ۵۰ درصد به فروش می رسند، اما باید توجه داشته باشید که همواره ناخالصی هایی در سود های مایع وجود دارد و به همین خاطر پیش از استفاده حتما باید به تعیین درصد خلوص سود مایع پرداخت تا مشکلی به هنگام استفاده رخ ندهد.

اگر می خواهید با روش تعیین درصد خلوص سود مایع به خوبی آشنا شوید، به شما توصیه می کنیم تا انتهای مقاله با ما همراه بمانید. دقت داشته باشید مجموعه پتروپارسان فروش سود مایع با درصد خلوص مناسب را ارائه می دهد.

تیتراسیون

یکی از روش‌های نسبتاً ساده برای تعیین درصد خلوص سود مایع، تیتراسیون است که می تواند در کمترین زمان ممکن غلظت یک محلول مجهول را تعیین نماید. دقت داشته باشید با استفاده از تیتراسیون می توان درصد خلوص محلول های بسیاری را به دست آورد و این روش تنها برای یک محلول خاص  مورد استفاده قرار نمی گیرد.

تعیین درصد خلوص سود مایع

در روش تیتراسیون معمولاً محلول معلوم را قطره قطره به محلول مجهول می ریزند تا از این طریق واکنش بین دو محلول رخ داده و به عبارت دیگر کامل شود. ممکن است عده‌ای از افراد با خود بپرسند چه زمانی متوجه کامل شدن واکنش بین دو محلول مجهول و معلوم بشویم؟ در پاسخ به چنین سوالاتی باید بگوییم امروزه شناساگر های شیمیایی بسیاری وجود دارند که با استفاده از آن ها می توان متوجه کامل شدن واکنش محلول مجهول و معلوم گردید. در تعیین درصد خلوص سود مایع نیز این شناساگرها کاربرد دارند. تیتراسیون ها انواع مختلفی دارند که از مهمترین آنها می توان به تیتراسیون اسید باز، تیتراسیون اکسایشی و کاهشی اشاره نمود.

نقش فرایند تیتراسیون در تعیین درصد خلوص سود مایع

همانطور که تاکنون متوجه شده اید، با استفاده از فرایند تیتراسیون می توان غلظت و درصد خلوص اسید و باز های بسیاری را تعیین کرد. سود مایع از این قاعده مستثنا نخواهد بود و در اکثر آزمایشگاه های شیمی برای تشخیص درصد خلوص سود مایع از فرایند تیتراسیون استفاده می کنند تا ناخالصی سود مایع مشخص شده و بتوان از آن با احتیاط کامل استفاده نمود.

وسایل مورد نیاز برای انجام فرایند تیتراسیون

برای آنکه بتوانید با احتیاط کامل و با در نظر گرفتن خطرات احتمالی، تعیین درصد خلوص سود مایع را انجام دهید، باید از وسایل و تجهیزات مشخصی استفاده نمایید. این وسایل به ترتیب عبارتند از: بورت، سدیم هیدروکسید، ارلن ماید، پایه نگهدارنده فلزی، پیپت مدرج، شناساگر، هیدروکلریک اسید.

تيتراسيون در محاسبه درصد خلوص سود مایع

محاسبه غلظت سود مایع

برای آنکه بتوانید تعیین درصد خلوص سود مایع را به خوبی و در کمترین زمان ممکن به دست آورید، کافی است تا 1cc از سود مایع را برداشته و با 99cc آب مخلوط نمایید. حال لازم است 20cc از محلول را در ظرف ارلن بریزید. دقت داشته باشید که تمامی اندازه ها باید دقیق باشند تا درصد خلوص حقیقی به دست آید. پس از آنکه محلول ایجاد شده را داخل ارلن ریختید، وقت آن است دو قطره از ماده شیمیایی فنول فالئین را به آن اضافه کنید. هیدروکلریک اسید نرمال را به صورت قطره قطره به محلول اضافه کرده و ارلن را تکان دهید. این اقدام را تا زمانی انجام داده که شناساگر بی رنگ شود.

نکات ایمنی در هنگام کار با سود مایع

به هنگام استفاده و تعیین درصد خلوص سود مایع حتماً باید نکات ایمنی متعددی را مد نظرتون قرار دهید تا به هنگام استفاده از این باز مشکلی برای شما به وجود نیاید. از مهمترین نکات ایمنی در هنگام کار با سود مایع می توان به موارد زیر اشاره کرد:

استفاده از سود مایع در مکان هایی با تهویه مناسب

اولین نکته ای که باید به هنگام تعیین درصد خلوص سود مایع توجه داشته باشید، استفاده از سود مایع در مکان هایی با تهویه مناسب است. با تنفس سود مایع ممکن است امکان نفس کشیدن برای افراد مقدور نباشد و به همین خاطر توصیه می‌شود تا مکانی که می خواهید در آن به استفاده از سود مایع بپردازید، از تهویه مناسبی برخوردار باشد. دقت داشته باشید اگر به هر دلیلی به استنشاق سود مایع پرداختید و راه تنفس برای شما مسدود شد، سریعاً باید به هوای آزاد مراجعه کرده و از ماسک اکسیژن استفاده نمایید و در اسرع وقت به پزشک مربوطه مراجعه فرمایید.

استفاده از تجهیزات و لباس کار مناسب

همانطور که ذکر کردیم، وجود سود مایع خاصیت خورندگی داشته و ممکن است با برخورد آن به پوست، بافت پوست از بین رفته و مشکلات متعددی برای افراد به وجود بیاورد. به همین دلیل پیشنهاد می شود افراد به هنگام تعیین درصد خلوص سود مایع از تجهیزات و لباس کار مناسب بهره مند گردند.

تنظیم دمای هوا

باید توجه داشته باشید سود مایع سریع می تواند واکنش نشان داده و خطرات بسیاری را برای افراد ایجاد کند. به همین خاطر توصیه می شود همواره دمای هوا را مابین ۸ الی ۲۸ درجه سانتی گراد تنظیم کنید تا مشکلی برای شما و همکارانتان به وجود نیاید.

نکات ایمنی در هنگام کار با سود مایع

نگهداری در ظروف مناسب

آخرین نکته ای که باید به هنگام تعیین درصد خلوص سود مایع آن را مورد توجه قرار دهید، نگهداری در ظروف مناسب است. دقت داشته باشید سود مایع می تواند با منیزیم، برنج، مس و… واکنش نشان دهد. به همین خاطر پیشنهاد می شود از ظرفهای پلیمری برای نگهداری سود مایع استفاده کنید.

سخن پایانی

همان طور که تا به الان متوجه شده اید، پیش از استفاده از سود مایع باید به تعیین درصد خلوص آن پرداخت و ناخالصی ها را بررسی کرد. محاسبه درصد خلوص سود مایع نیازمند به مهارت و دانش بسیاری بوده و قطعا تمامی افراد قادر به انجام آن نخواهند بود. اما با این حال سعی کردیم در این قسمت از مقاله شما را با نحوه تعیین درصد خلوص سود مایع آشنا نماییم. امیدواریم با مطالعه مطالب فوق توانسته باشید سوالات و ابهامات ذهن خود را در این باره برطرف نمایید.

منبع: hiranuma

پتروپارسان

سوالات متداول

آيا تعیین درصد خلوص با تیتراسیون برای سود مايع امكان پذير است؟

بله. با استفاده از فرایند تیتراسیون می توان غلظت و درصد خلوص اسید و باز های بسیاری را تعیین کرد. سود مایع هم از این قاعده مستثنا نخواهد بود.

در تعیین درصد خلوص سود مایع تا چه زمانی می بايست هیدروکلریک اسید نرمال را افزود؟

تا زمانی انجام دهيد که شناساگر بی رنگ شود.

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *